Az Instagram marketing oldaláról (2.)

CégbarátÍrásunk a korábbi, azonos témájú cikk folytatása.

  1. Időzítés:

Lényeges a rendszeresség a posztolásban, általában a napi 1-3 poszt javasolt, amivel egy folyamatos jelenlét biztosítható. Ez hagy időt újabb tartalmak gyártására és nem lesz túlzottan tolakodó jellegű. Adott esetben a megjelenések napon belüli időzítését is módosítani lehet.

 

  1. Vizuális tematika:

Az egyedi felhasználó élmény megteremtése érdekében az oldalunkon a meglepő helyzeteket bemutató képek és videók mellett egyaránt érdemes olyan kulisszák mögötti helyzetek megjelenítése is, melyek autentikusak, spontánok és azonnali jellegűek. Ezek olyan emocionális kapcsolat kialakítását segítik a márka és a potenciális és tényleges vevők között, melyre a márkaépítésnek szüksége van. Igazság szerint a legtöbb ember leginkább azokat a dolgokat szereti az általa használt közösségi médiacsatornán, amik bennfentes információkhoz és tartalomhoz juttatják őket. A vevőknek arra van szükségük, hogy a márka részének érezzék magukat, és az Instagram pont ennek a folyamatnak a megvalósításában a legerősebb. Szakértők egyetértenek abban, hogy az Instagramos marketingben el kell kerülni a kifejezetten értékesítési jellegű képeket, vagy az olyan tartalmakat, melyek más csatornáról kerültek közvetlenül átirányításra. Az ilyen fotók általában illeszkednek a csatorna jellegéhez és inkább akadályozzák, mint támogatják egy egyértelmű és tiszta márkaidentitás és hangnem kialakítását.

 

7. Helyszín és Emberek

A fotókhoz és videókhoz hozzá kell adni a helyszínt a feltöltés során, illetve használni kell az ’Emberek Hozzáadása’ funkciót az érintett személyek tag-elésével, ezek segítik a márkát abban, hogy nagyobb közönséget érjen el.

 

Láthatóság és bevonódás – Tippek az eredményes megvalósításhoz.

 

Az Instagram számos olyan hasznos eszközt is kínál, mellyel más személyek, illetve ezek posztjai is bevonhatók. Ezek megfelelő használata segíthet a márkánk más márkákkal szembeni differenciálásában, ezzel a hasonló márkák és felhasználók tömegében is kitűnhet.

 

Az instagramon a hashtagek gyakorlatilag korlátlan lehetőségeket jelentenek a márkaépítés számára, ez tkp egy módszer a posztoknak többféle, akár párhuzamos kategórizálására. Ez felhasználható a feltöltött képek besorolására, például a képeknek a különböző tartalmi elemekhez kapcsolásához. Márkaépítés során a cégnek bizonyos, a márkához könnyebben köthető hashtageket külön gondoznia, annak érdekében, hogy a márkához kapcsolódó hashtagekre kereső új emberek is számára is elérhetők legyünk. Felhasználhatók ezek továbbá a kampányok vagy versenyek támogatására, melyekben a szükséges márkatudatosság kialakítása érdekében a vevőket arra kérjük, hogy saját fotóikat a márkánkhoz kapcsolódó specifikus vagy általános hashtagekkel töltsék fel. A tagek számát célszerű öt darabban maximalizálni, ellenkező esetben ez nehézkessé válik, illetve a hallgatóság elidegenedésének veszélyét hordozza. Csak a releváns hashtageket szabad használni, lehetőleg kerülni, de legalább korlátozni kell a másolást, a túlzottan népszerű tageket. Ilyen kulcsszó lehet a márkanév, szlogen vagy a termékcsalád neve. A cég használati jogot jegyeztethet be bizonyos hashtagekre harmadik oldalakon. Fontos azonban azt tudni, hogy ez nem jelent kizárólagosságot vagy tulajdonjogot az adott kulcsszó felett, annyit viszont eredményez, hogy a márkanév bekerül a regisztrált hashtagek nyilvántartásába, ami jelentős előnyt jelent a közösségi médiában.

 

Akár egy új termék bevezetéséhez keresünk támogatást, akár a fogyasztók megmozdítása a cél, a verseny a vitathatatlanul a legjobb eszköz az elérés kiterjesztésére és a közönségünk figyelmének megnyerésére. A verseny arra szolgál, hogy követőkkel fennálló érzelmi kapcsolat megerősödjön, ugyanakkor alkalmas arra is, hogy olyanok figyelmét is megszerezze, akik még nem követőink. A versennyel egyszerűen elérhető, hogy a követőink a mi márkánkról beszélnek a saját köreikben, illetve más felhasználók által kezelt tartalmakat fogyasztanak, melyek potenciálisan felhasználhatók későbbi kampányokban. A kampányok tervezése során az eredményesség, vagyis a követők számának növelése érdekében érdemes az alábbi szempontokat végiggondolni:

  • Keretek: időtartam, költségvetés, célcsoport
  • Tartalmak: témakör meghatározása, belépési szabályok
  • Kulcsszó: releváns és jó hashtag keresése
  • Mérés: elérendő célcsoport jellemzőinek meghatározása, az események nyomonkövetése
  • Verseny: versenyszabályok, a nyertes meghatározásának szabályai
  • Kiinduló oldal
  • Kommunikáció: előzetes és folyamatos promóció, illetve utánkövetés

 

Szolgáltatáscsomagjaink a hátrányos helyzetű kisvállalkozások a marketing világába történő bevezetését szolgálják, részükre testreszabott marketingfejlesztést, illetve médiaszolgáltatást biztosítunk.

A CÉGBARÁT Program egy kommunikációs közösség kialakítását és tagjainak marketingtudatosságának megerősítését célozza meg. Ennek keretében az e téren is hátrányos helyzetű mikrovállalkozások a számukra kialakított módszertan segítségével, illetve egymástól is tanulva a saját igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő egyéni marketing-mixet, illetve új üzleti kapcsolatokat építhetnek. A Program elsősorban a Közép-Dunántúli Régió és Zala megye területét kívánja ellátni, de természetesen lehetőség van Magyarország más területeiről is jelentkezni, csatlakozni.

—–
A sorozat a VELARI Nonprofit Kft. közreműködésével készült. A VELARI egy szociális szempontokat is figyelembe vevő vállalkozás, mely a hátrányos helyzetű területeken működő vállalkozások marketing tevékenységének megsegítésére fókuszál. Programjainkról és tevékenységünkről további információkat a Szalakóta honlapon lehet találni.

CÉGBARÁT vállalkozásfejlesztési programunk megvalósítása a Széchenyi GINOP-5.1.7-17-2018-00301 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, az EU és Magyarország Kormánya támogatásával jön létre.

A sorozat következő, vagy előző írásait a CÉGBARÁT kifejezésre keresve található meg! (A szerk. megjegyzése.)

Ajánlott oldalak:
Domain-név
Mélylink
Infoblog

(X)